Hogeschool van Amsterdam

Toetstijdverlenging

Uitvoering Toetstijdverlenging FBE Blok 2 Studiejaar 21-22

LET OP: bij goedkeuring gelden de volgende voorwaarden:

Goedkeuring TTV tussen vrijdag 8 oktober 2021 en vrijdag 26 november 2021

Je krijgt extra toetstijd en/of grotere formulieren vanaf de tentamenperiode in week 4, 5 en 6 van blok 2

Goedkeuring TTV tussen vrijdag 26 november 2021 en vrijdag 17 december 2021

Je krijgt extra toetstijd en/of grotere formulieren vanaf de tentamenperiode in week 7, 8, 9 en 10 van blok 2

Goedkeuring TTV na vrijdag 17 december 2021

Je krijgt extra toetstijd en/of grotere formulieren vanaf blok 3

Heb je dyslexie of ADHD, een chronische ziekte of een andere persoonlijke omstandigheid die invloed heeft op je concentratie- en/of leesvermogen? Dan kun je extra tijd (toetstijdverlenging) voor een schriftelijk tentamen aanvragen bij je studentendecaan. Standaard is dat 25% extra tijd en bij visuele beperkingen 50%. De studentendecaan kent deze extra tijd toe, namens de examencommissie. Ook studenten die buiten Nederland zijn opgegroeid krijgen vaak toetstijdverlenging aan het begin van hun studie.

Hoe vraag je toetstijdverlenging aan?

Toetstijdverlenging aanvragen gaat altijd via de studentendecaan. Heb je dyslexie? Je hoeft dan niet zelf naar de studentendecaan toe, maar kunt toetstijdverlenging en vergrote toetsformulieren digitaal aanvragen. Meer informatie vind je in de A-Z-lijst onder studeren met een functiebeperking.

Ben je buiten Nederland opgegroeid of is er sprake van een persoonlijke omstandigheid zoals autisme, adhd, dyslexie, slechtziendheid, chronische ziekte, psychische klachten, enzovoort, ga dan naar de studentendecaan van jouw opleiding. Met de studentendecaan bespreek je of toetstijdverlenging voor jou een passende voorziening is. ‘Passend’ betekent dat de voorziening geschikt is – je hebt er dus echt wat aan – en dat je hem echt nodig hebt vanwege jouw persoonlijke omstandigheid. Wanneer de voorziening passend is en als de studentendecaan het bewijs voor de omstandigheid heeft gecontroleerd, kan de toetstijdverlenging meteen aangevraagd worden.

Wanneer moet je toetstijdverlenging aanvragen?

Het verschilt per opleiding hoe snel je aanvraag verwerkt kan worden. Die informatie staat hieronder, onder het kopje: ‘Hoe werkt toetstijdverlenging'. Het beste is om zo snel mogelijk naar de studentendecaan te gaan bij een persoonlijke omstandigheid.

Heb je dyslexie? Upload dan in de eerste week van je studie, of nog eerder, je dyslexieverklaring. Hoe je dat moet doen lees je in de A-Z-lijst onder Studeren met een functiebeperking.

Voltijdstudenten: Is je Toetstijdverlenging toegekend?

Bij digitale tentamens is er geen apart TTV-lokaal, wel zijn er in de digitale tentamenzalen stoelen gereserveerd voor studenten met recht op Toetstijdverlenging.

Deeltijdstudenten: Is je Toetstijdverlenging toegekend?

  • Dan start je TTV-tentamen op dinsdag, woensdag en donderdag om 18.15 uur in het zogeheten ‘TTV-lokaal’.
  • Op zaterdag begint een TTV-tentamen op het normale aanvangstijdstip.

Kijk voor het nummer van dit TTV-tentamenlokaal op het whiteboard bij de evenementenbalie direct bovenaan de roltrap op de 1e etage van het WBH.

Gepubliceerd door  AZ-redactie FBE 23 december 2021