Hogeschool van Amsterdam

Buitenland Stage en Studie

Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Wil je in het buitenland studeren of stage lopen? Dan kun je voor informatie en advies terecht bij het International Office van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding (FBSV). Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is voor, tijdens en na jouw periode in het buitenland.

Belangrijk bericht voor uitgaande minor- en stagestudenten

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in het eerste semester voor een stage of minor in het buitenland? Kijk voor de laatste updates op de pagina 'Internationale mobiliteit'.

Inloopspreekuur

Heb je vragen over studeren in het buitenland of internationaal georiënteerde opties? Elke dinsdag van 11:30-12:30 uur kun je bij ons terecht. Online en offline (A3.08). Dit hangt af van de huidige maatregelen.

Waarom is het leuk en nuttig om in het buitenland te studeren of stage te lopen tijdens je studie? Het antwoord vind je in onderstaand filmpje.

Wat doet het International Office voor jou?

  • Informatie geven over studiemogelijkheden in het buitenland.
  • Helpen met de aanvraag van beurzen.
  • Advies geven over praktische zaken rondom je vertrek naar het buitenland voor een minor of stage.

Voorwaarden stage of minor in het buitenland

  • Je hebt genoeg studiepunten (zie exameneisen in het OER van jouw opleiding).
  • Jouw stage of minor in het buitenland is goedgekeurd door de coördinator Internationalisering van jouw opleiding (zie contactpagina voor contactgegevens).
  • Je hebt toestemming van de examencommissie van jouw opleiding.
  • Studeer je Sportkunde of Voeding en Diëtetiek? Dan is het bijwonen van de ‘Going Abroad’-bijeenkomsten verplicht. Deze bijeenkomsten worden aangekondigd via een mededeling op MijnHvA.

Procedure stage of studie buitenland

De mogelijkheden in het buitenland verschillen per opleiding.

Summer schools

Kun je of wil je tijdens je studie niet een heel semester naar het buitenland, maar wel voor een kortere periode? Denk dan eens aan een internationale summer school. Regelmatig organiseren buitenlandse universiteiten summer schools van 1 tot 4 weken, waarbij je studiepunten kunt halen. Interesse? Houd de mededelingen (met name in het voorjaar) op MijnHvA in de gaten.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 januari 2022