Hogeschool van Amsterdam

Buitenland Stage en Studie

Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Wil je in het buitenland studeren of stage lopen? Dan kun je voor informatie en advies terecht bij het International Office van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding (FBSV). Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is voor, tijdens en na jouw periode in het buitenland.

Waarom is het leuk en nuttig om in het buitenland te studeren of stage te lopen tijdens je studie? Het antwoord vind je in onderstaand filmpje.

Wat doet het International Office van FBSV?

  • Biedt informatie over studiemogelijkheden in het buitenland.
  • Helpt met de aanvraag van beurzen.
  • Geeft advies over praktische zaken rondom je vertrek naar het buitenland voor een minor of stage.

Voorwaarden stage of minor in het buitenland

  • Je hebt genoeg studiepunten (zie exameneisen in het OER van jouw opleiding).
  • Jouw stage of minor in het buitenland is goedgekeurd door de coördinator Internationalisering van jouw eigen opleiding (zie contactpagina voor contactgegevens).
  • Je hebt toestemming van de examencommissie van jouw opleiding.
  • Studeer je Sportkunde - leerroute SM&O of Voeding en Diëtetiek? Dan is het bijwonen van de ‘Going Abroad’-bijeenkomsten verplicht. Deze bijeenkomsten worden aangekondigd via een mededeling op MijnHvA.

Procedure stage of studie buitenland

De mogelijkheden in het buitenland verschillen per opleiding. Klik daarom ter oriëntatie eerst op jouw opleiding in het linker navigatiemenu.  

GOING INTERNATIONAL 2019: 13 NOVEMBER (MET ORANJELEEUWIN MEREL VAN DONGEN)

Going International zal plaatsvinden op woensdag 13 november en is bedoeld om jou te inspireren en tools te geven voor een internationale ervaring! Die ervaring kan via een internationale stage of een exchange in het buitenland. Het kan ook hier in Nederland door bijvoorbeeld een stage bij een internationaal bedrijf of via vrijwilligerswerk in een internationale context.

Kom jij luisteren naar het inspirerende verhaal van Merel van Dongen over studeren in het buitenland en haar Internationale voetbalcarrière? Wil je leuke workshops volgen, studenten met buitenlandervaring ontmoeten en de infomarkt bezoeken?

Check de website: hva.nl/goinginternational en meld je aan voor Going International 2019!

Summer schools

Kun je of wil je tijdens je studie niet een heel semester naar het buitenland, maar wel voor een kortere periode? Denk dan eens aan een internationale summer school. Regelmatig organiseren buitenlandse universiteiten summer schools, waarbij je studiepunten kunt halen en die meestal tussen de één en vier weken duren. Interesse? Houd de mededelingen (met name in het voorjaar) op MijnHvA in de gaten.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 1 november 2019