Buitenlandstage en studie

Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Als ALO-student kun je je minor in het buitenland volgen door stage te lopen of vakken te volgen bij een buitenlandse partnerinstelling.

Wil je stage lopen in het buitenland? Bekijk dan de mogelijkheden in Centuri.  Daarnaast kun je via deze pagina zoeken naar bemiddelingsbureaus voor buitenlandse stages. Let op: wij hebben met de meeste bemiddelingsbureaus in dit overzicht geen ervaring!

Neem vervolgens contact op met Klaas Boomars, de coördinator internationalisering van de ALO, om de mogelijkheden te bespreken.

Als je een stageplek hebt gevonden, kan het international office je helpen met praktische zaken zoals beurzen, verzekeringen en veiligheid. Zie hiervoor ook de pagina's 'Beurzen' en 'Praktische informatie'.

Stage in Suriname

Ieder jaar lopen meerdere ALO-studenten een minorstage in het Basisonderwijs Boven-Suriname via de minor Special needs. Kijk op deze pagina voor een leuke impressie van de ervaringen van studenten daar.

De ALO heeft een aantal contracten met buitenlandse universiteiten/hogescholen. Dankzij deze contracten kun je zonder het betalen van extra collegegeld een semester aan een van deze 'partneruniversiteiten' studeren (vakken volgen).

Als je aan een van deze partneruniversiteiten gaat studeren, moet je meestal zelf een vakkenpakket van 30 ECTS samenstellen. Dit vakkenpakket telt dan als je minor. Bij sommige partners kun je wel een minor-achtig vast programma van 30 ECTS volgen. In sommige gevallen kun je naast het volgen van vakken ook stage lopen.

In de uitklaptekst hieronder vind je een overzicht van deze partneruniversiteiten, met o.a. links naar de betreffende websites en de aangeboden vakken.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor een buitenlandse minor in studiejaar 2019-2020. Neem contact op met het International office als je in najaar 2020 weg wilt. Het aanmeldformulier voor voorjaar 2021 (semester 2 van studiejaar 2020-2021) komt in mei online te staan; de aanmelddeadline wordt 1 juli.

Je wordt gevraagd om twee keuzes door te geven, omdat er een maximaal aantal plekken (meestal twee) per partner beschikbaar is. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn, maken we de selectie aan de hand van het aantal behaalde studiepunten van de kandidaten.

Brazilië: University of Sao Paolo (Sao Paolo)

Finland: University of Jyväskylä (Jyväskylä)

• Download factsheet over deze universiteit.
  • Op deze pagina vind je een vakkenoverzicht vinden bij de Faculty of Sport and Health Sciences. Wij werken samen met deze faculteit, maar in sommige gevallen kun je ook vakken van andere faculteiten volgen. Klik het vakgebied aan dat jou interesseert en lees de beschrijving hierover goed.
  • Lees de tips en ervaringen van studenten die hier eerder hebben gestudeerd.

Hongarije: University of Physical Education (Budapest)

• Op deze pagina kun je meer informatie vinden over het volgen van een exchange semester aan deze universiteit.
  • Op bovenstaande link kun je ook informatie vinden over de beschikbare vakken. Desgewenst en bij ontvangst van genoeg internationale studenten, biedt de universiteit ook de mogelijkheid om andere vakken in het Engels te geven.

Noorwegen - Oslo Metropolitan University (Oslo)

• Op deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare Engelstalige vakken.
  • Let op: je kunt alleen vakken volgen van de Faculty of Education and International Studies en Faculty of Health Sciences, maar je dient per vak wel aan de genoemde instapeisen te voldoen!

Verenigd Koninkrijk: Coventry University  (Coventry)​

Er zijn een aantal minoren van andere HvA-faculteiten waarbij je een deel van het semester naar het buitenland gaat. Hier kun je je ook voor aanmelden. Bijvoorbeeld:

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 17 september 2019