Wifi

Via het draadloze netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Volg onderstaande stappen voor snelle en veilige wifi:

  1. Maak verbinding met het draadloze netwerk ‘HvA Open Wi-Fi’ (onbeveiligd).
  2. Er wordt een nieuw scherm geopend. Open zelf je browser als dit niet gebeurt en klik op 'Verbinden'. Je accepteert hiermee de voorwaarden.
  3. Open opnieuw een browser en ga naar http://wifiportal.hva.nl . Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt (bijvoorbeeld Windows, Mac OS X of Android).
  4. * Controleer of je besturingssysteem klopt en klik op ‘JoinNow’.
  5. * Voer je HvA-ID@hva.nl (let op: dit is niet je e-mailadres) en je wachtwoord (soms wel drie keer achter elkaar) in. Het downloaden van de juiste instellingen start nu. Na deze stappen word je automatisch verbonden met het beveiligde netwerk. Zo niet, maak dan handmatig verbinding.

* Stap 4 en 5 kunnen (afhankelijk van jouw apparaat) omgedraaid zijn.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Voor Windows-, Android- en Applegebruikers zijn er ook aparte handleidingen:

Met je smartphone en laptop werken op UvA-locaties

HvA-studenten kunnen met een smartphone of laptop op een UvA-locatie of bij een andere onderwijsinstelling in Nederland of België, gebruikmaken van eduroam. Klik voor een overzicht van deze hotspots op de onderstaande link.

Gepubliceerd door  ICT Services 27 augustus 2021